Mies van der Rohe

 

Duits-Amerikaans architect en meubelontwerper. Zijn ontwerpen kenmerken zich door de heldere vormen en veelvuldig gebruik van glas, staal en beton. Zijn werk is niet weg te denken uit wat de Internationale Stijl is gaan heten en hij wordt samen met Walter Gropius, Frank Lloyd Wright en Le Corbusier gezien als een van de belangrijkste grondleggers van de moderne architectuur.

 

mies van der rohe architect

 

In de periode 1923-1933 heeft van der Rohe een set deurkrukken ontworpen. Van deze ontwerpen zijn enkele tekeningen bewaard gebleven en een zeer beperkte oplage is destijds vervaardigd door de fima S.A. Loevy, bronsgieterij te Berlijn. De deurkrukken zijn toegepast in een aantal Duitse villa’s en jaren later in enkele gebouwen van de hand van Mies van der Rohe in de USA.

 

barcelona chair by mies van der rohe

 

Ontwerpen die behoren tot deze moderne klassiekers hebben al jaren onze aandacht als leverancier en producent van exclusieve deurkrukken. Deze deurkruk is door ons opnieuw in productie genomen, met de beschikbare nagelaten tekeningen als leidraad. De Mies van der Rohe deurkrukken zijn vervaardigd uit hoogwaardig messing en zijn leverbaar in de kleuren matnikkel en hoogglans nikkel. Exclusief verkrijgbaar bij Die Originale.

 

barcelona pavilion by mies van der rohe

 

Deurkrukken gebaseerd op een ontwerp van Mies van der Rohe

 

De waardering van www.die-originale.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 273 reviews.