Onze veel gestelde vragen (Frequent Asked Questions).

Wat is de gemiddelde levertijd?

Het merendeel van onze collectie is uit voorraad leverbaar en heeft een levertijd van 1 tot 2 werkdagen na orderplaatsing/ontvangst betaling.

Mocht een artikel niet op voorraad zijn dan proberen wij u altijd een zo exact mogelijke schatting te geven van de levertijd.

 

*   Wij zijn afhankelijk van leveranciers en vervoerders en vragen daarom uw begrip voor het feit dat een 100% exacte levertijd niet te geven is.

Wat zijn de verzendkosten?

Orders binnen Nederland en België worden gratis verzonden.

Zijn alle artikelen inclusief montage materiaal?

Indien er niet expliciet vermeld wordt dat er geen bevestigingsmaterialen worden meegeleverd, wordt het artikel inclusief benodigde schroeven e.d. geleverd.

Hoe krijg ik mijn bestelling thuis?

Uw bestelling wordt met GLS verzonden. Zodra uw pakket is verzonden, krijgt u van ons het track-& tracenummer en op die manier kunt u de status van uw pakket makkelijk volgen. Na ontvangst van het track en trace bericht, kunt u er tevens voor kiezen om uw pakket af te laten leveren bij een pakketshop, waar u het later ophaalt.

Tevens is het mogelijk om bij het invullen van uw factuurgegevens een alternatief afleveradres op te geven.

Hoelang heb ik garantie?

Op de door Die Originale geleverde producten zit een garantie van een jaar.
Binnen deze periode zal Die Originale producten met een klacht onderzoeken en desgewenst kosteloos voor u repareren of vervanging toesturen.
Klachten die buiten deze garantietermijn vallen zullen uiteraard wel door ons in behandeling worden genomen, wij kunnen u dan echter geen kosteloze afhandeling garanderen.
Let op! Uw garantie vervalt zodra u zelf veranderingen heeft aangebracht of het gebrek is ontstaan door onjuiste montage en gebruik.

Hoe kan ik mijn deurkrukken onderhouden?

Voor alle metalen producten adviseren wij gebruik te maken van simpelweg water met eventueel wat groene zeep, NIET met agressieve of schurende schoonmaakmiddelen te werken.

Let op bij schuur, lijm- en schilderwerkzaamheden! Verwijder het deurbeslag en monteer het pas weer na het uitharden van de verf of lijm.

Tip: Plaats deurstoppers om uw deurkrukken te beschermen tegen beschadiging.

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Het annuleren van een bestelling is, zolang deze nog niet is verstuurd, kosteloos.
Wenst u te annuleren nadat de bestelling naar u is verzonden, dient u het pakket bij ontvangst te weigeren.
Wij zullen na ontvangst van de retourzending de aankoopsom binnen 1 week aan u terugstorten.
De annulering dient u op voorhand aan Die Originale kenbaar te maken via info@die-originale.com of telefonisch

via onze klantenservice, deze is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 09.00 tot 16.30 en op vrijdag van 09.00 tot 13.00 op tel. nr. (+31) (0)413-397006

Ik heb een klacht, wat nu?

We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@die-originale.com. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr . Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Het product is na ontvangst niet naar wens, wat nu?

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 6,95 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ons geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@die-originale.com. Wij zullen vervolgens het aankoopbedrag binnen 14 dagen na ontvangst van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

 

Alle retouren dienen op voorhand aan Die Originale kenbaar te worden gemaakt via info@die-originale.com of via onze klantenservice.
Kosten van het retourzenden zijn voor uw eigen rekening.

 

Producten die u op uw verzoek laat aanpassen of op maat laat maken door Die Originale vallen buiten het herroepingsrecht. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief.

 

Producten die speciaal op uw verzoek besteld worden omdat wij deze niet in ons assortiment hebben vallen buiten het herroepingsrecht. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief.

Zijn alle prijzen inclusief BTW?

Alle prijzen op de website zijn inclusief 21% BTW.

Zijn de deurkrukken per paar of per stuk?

De deurkrukken zijn allemaal per paar op gewenst rozet of schild geprijsd en worden zo ook geleverd.

Zijn de sleutel- en cilinderrozetten per stuk of per paar?

De sleutel en cilinderrozetten zijn per stuk geprijsd. Indien u 1 paar sleutel- of cilinderrozetten nodig heeft, vult u bij aantal 2 in.
Toiletgarnituur is altijd een set (binnen & buitenzijde)

Als ik een grote bestelling plaats, krijg ik dan korting?

Jazeker, in de website is een staffelkorting ingebouwd.
Deze is als volgt:
Bestellingen groter dan 500 euro: -10%
Bestellingen groter dan 750 euro: -12½%
Bestellingen groter dan 1000 euro:-15%
Deze korting wordt automatisch in mindering gebracht.

Wat is het verschil tussen een deurkruk en een deurklink?

Een deurkruk is niet hetzelfde als een klink, hoewel beide termen wel door elkaar worden gebruikt. Een deurkruk wordt in een deurslot gemonteerd en moet omlaag worden geduwd om de deur te openen. Een klink dient zelf als slot en moet worden opgetild. Klinken worden vaak toegepast op deuren van schuren en boerderijen.

 

 

Hoe meet ik de afstand van een sleutelgat of cilindergat?

U meet van het hart van het krukgat naar het hart van het slot. Dit kunt u zien op onderstaande afbeelding:

tekening-sloten

 

Op de eerste afbeelding staat een schild met cilindergat afgebeeld. De afstand is 55mm of 72mm, 92mm komt meestal alleen bij aluminium buitendeuren voor.

Op de tweede afbeelding staat een schild met sleutelgat. De afstand is 56mm of 72mm.

De laatste afbeelding is van een toilet- of badkamerschild. Als de afstand 63mm of 72mm is, is de krukstift 8mm. Bij oudere types sloten kan de afstand ook 55mm zijn en dan is de stift ook 8mm, is de afstand echter 57mm, dan is de stift 5mm. Heeft u een schild nodig met de afstand 55 of 57mm: neem dan contact met ons op.

Wat is het verschil tussen carbon PVD en zwart poedercoat?

Carbon PVD is een zeer sterke coating die minder zwart en minder mat is dan zwart poedercoat, maar vele malen sterker is. Het probleem van poedercoat is dat het snel beschadigt en afbladdert.  PVD coating (Physical Vapour Deposition) is zeer krasbestendig en bestand tegen corrosie. Het is een milieuvriendelijk proces.

Levering buitenland/ delivery outside The Netherlands

Wij verzenden gratis binnen Nederland en Belgie, maar kunnen uiteraard ook bestellingen naar andere landen versturen. Neem contact met ons op over de verzendkosten.

 

We also ship orders abroad. Please contact us for the freight charges.

 

 

 

 

De waardering van www.die-originale.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 267 reviews.