Bauhaus Ontwerpers

 

Het Bauhaus in Dessau was een toongevende academie voor beeldende kunstenaars, ambachtslieden en architecten, opgericht door Walter Gropius. Het Bauhaus was van 1919 tot 1932 eerst te Weimar en later te Dessau gevestigd.

 

Verschillende designers van de Bauhaus Hochschule hebben deurkrukken ontworpen en wij stellen de ontwerpers hier graag aan u voor:

 

Max Burchartz
max burchartz deurkrukken ontwerper

Max Burchartz was een Duitse fotograaf, kunstschilder en graficus die in de jaren twintig van de vorige eeuw de cursus “De Stijl” volgde van de Nederlandse kunsttheoreticus Theo van Doesburg in Weimar. Burchartz was een invloedrijk grafisch ontwerper die leefde van 1887 tot 1961.

 

 

 

Lees meer over Max Burchartz
Walter Gropius
Walter Gropius

Walter Gropius was een Duitse architect en oprichter van het Bauhaus Instituut, en wordt samen met Mies van der Rohe, Le Corbusier en Frank Lloyd Wright beschouwd als de voornaamste grondleggers van de moderne architectuur.

 

 

 

Lees meer over Walter Gropius
Hans Poelzig
Ontwerper van deurkrukken

De Duitse architect Hans Poelzig onderscheidde zich tijdens zijn carrière niet slechts als ontwerper van gebouwen, maar ook als docent, schrijver, schilder, decorontwerper en pedagoog. Net als zijn generatiegenoten Peter Behrens, Bruno Taut en Erich Mendelsohn maakte hij tijdens zijn carrière een beweging van expressionisme naar een meer ingetogen modernisme.

 

 

Lees meer over Hans Poelzig
Mies van der Rohe
mies van der rohe architect

Mies van der Rohe was een Duits-Amerikaans architect en meubelontwerper. Zijn ontwerpen kenmerken zich door de heldere vormen en veelvuldig gebruik van glas, staal en beton. Zijn werk is niet weg te denken uit wat de Internationale Stijl is gaan heten en hij wordt samen met Walter Gropius, Frank Lloyd Wright en Le Corbusier gezien als een van de belangrijkste grondleggers van de moderne architectuur.

Lees meer over Mies van der Rohe
Wilhelm Wagenfeld

Wilhelm Wagenfeld was een Duitse industrieel ontwerper en leerling van het Bauhaus instituut in Weimar. Zijn ontwerpen kenmerken zich door het tijdloze design en moderne functionaliteit. Een aantal van zijn ontwerpen, voornamelijk uit glas en/of metaal, worden tot op de dag van vandaag nog steeds geproduceerd als zogenaamde designklassiekers. Veel werken zijn in de collecties van belangrijke musea als het Museum of Modern Art (MOMA) in New York opgenomen.

 

 

Lees meer over Wilhelm Wagenfeld
Ferdinand Kramer

Ferdinand Kramer was een belangrijke Duitse architect en functioneel designer, die slechts een paar maanden studeerde aan het Bauhaus Instituut. Hij was teleurgesteld over het technische niveau van die studie, en begon daarom aan een drie jarige studie architectuur in München. Na zijn opleiding ontwierp hij o.a. voor Thonet.

 

Lees meer over Ferdinand Kramer

 

 

 

 

 

De waardering van www.die-originale.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 267 reviews.